Saturday, May 22, 2010

Aceiasi tema - Rusia-Ucraina

Radio Europa Libera
21.05.2010
Perspectivele relațiilor moldo-ucrainiene după Declarația de la Kiev
Semnat de Vasile Botnaru, Diana Răileanu
VLAD LUPAN: „CRED CĂ VOR FI RELAŢII DIFICILE PE SUBIECTUL TRANSNISTREAN ŞI SPER SĂ FIE RELATIV ACCEPTABILE CEL PUŢIN PE SUBIECTUL FRONTIERII ŞI, EVENTUAL, A PROPRIETĂŢILOR R. MOLDOVA ÎN UCRAINA.”

(VL - Mici extrase:)
...ce mai poate obţine vicepremierul Osipov în discuţiile cu demnitarii ucrainieni? - „Probabil încearcă să mai „limiteze” problemele ulterioare, cum spun englezii”.

„Într-adevăr a fost o reacţie din partea Uniunii Europene care a fost o reacţie standart din partea acestei organizaţii, o reacţie moale prin care îşi reiterează interesul faţă de formatul „5+2” şi asta în esenţă a fost mesajul pe care l-a transmis UE”.

Europa Liberă: Adică nu s-a apucat să dea dreptate Chişinăului sau...?

Vlad Lupan: „Păi nu, UE crede că este mai bine să nu fie exclusă din formatul „5+2”, aş spune că frica lor este tocmai asta. Atunci când Federaţia Rusă încearcă să-i excludă din format, ei încearcă să revină. Federaţia Rusă joacă anume pe această îngrijorare a UE şi, practic din cauza asta, poate manipula situaţia. Atunci când unul dintre jucători se teme de ceva poţi să-l manipulezi cu asta”.

Cititi tot la:
http://www.europalibera.org/content/article/2048577.html

No comments: