Friday, November 11, 2011

Ce nu (trebuie sa) uitam despre relatia Partid-Votanti

Sau acuzatii care au venit pe e-maiul meu in follow up la postarea mea anterioara "NU TRADAM".

Ce au uitat unii din Republica Moldova despre relatia Partid-Votanti, de fpatul ca la negocieri unii (Dodon) pot cere mai mult, ca sa primeasca mai putin, sau... sa strice totul, precum si cat de CONVENABIL AU UITAT UNII DE PPCD (sau follow up la acuzatii(NB!) trimise pe e-mailul meu dupa ce am postat pe blog "NU TRADAM")


Deci din raspunsul meu acuzantilor:

"Partidul intelege relatia sa cu votantii nostri ca o relatie simbiotica. Asa si este, cei care ne-au votat nu ar fi acceptat un vot pentru Greceanii, nici nu ne-ar fi votat pe urma. Nu putem vota din capul nostru, au mai fost partide care au facut asa in RM si iata cu ce ne-am pricopsit. Orice vot pentru Z.Greceanii ar fi fost considerat, mai cu seama in conditiile actuale, drept o tradare de catre acesti votanti ai PL. Votantii nostri nu ne-au dat un asemenea mandat si noi nu il vom folosi pentru votul pentru Greceanii. Eu deja i-am intrebat pe multi din ei - au confirmat ca ar vedea aceasta ca o tradare (au si folosit acest cuvant). Asa cum ziceam, tradarea unui partid a votantilor sai deja s-a produs in RM, atunci cand PPCD a votat cu PCRM si a uitat sa mai ceara indeplinirea decalogului...

Repede (si CONVENABIL - red. V.L.), se pare, s-a uitat lectia de politica (aplicativa), efectiv din manuale.

...Motivele pentru a nu vota Greceanii sunt multiple, de aici si "tradarea" - sa incepem cu faptul ca nu putem vota pentru ea, deoarece pe 7 aprilie 2009 eram in fata guvernului, la acea parte de manifestare care era pasnica si Greceanii a fost cea care s-a adresat la TV mamelor(!) ca sa-si scoata odrsaelele din fata guvernului (deci nu era vorba de pur si simplu presedintie ori parlament), ca altfel va fi nevoita sa utilizeze ARMELE. Parca s-a uitat asta. Eu, nu. Nici unii din votanti, iar noi avem multi votanti in Chisinau, foarte multi. Nu mai pomenesc de cum Greceanii a gestionat criza gazului, cu Ucraina plecand la Moscova sa critice Ucraina, care ne livra gaz din rezervele sale, cand cetatenii ucraineni inghetau fara gaz, cum a fost facut transferul contractului privind importul de electricitate din aceiasi Ucraina, exact in aceiasi perioada, spre o firma off-shore... cumparand din Trannsitria de la o firma importanta ruseasca, astfel acumuland si mai mult datorii pe gaz, imi amintesc de celebra afirmatie a dnei Greceanii "In RM criza nu-i" si modul in care a gestionat-o, impreuna cu ministrul economiei Dodon, imi mai amintesc ca RM dupa 8 ani de crestere economica asa si a ramas cea mai saraca tara din Europa, iar Voronin-jr, in timpul lui Tarlev si Greceanii a ajuns milionar, imi amintesc de sindormul Helsinki a lui Greceanii, copil de deporati). Sa stiti ca avem viziunile noastre nu doar in privinta dlui Dodon sau Greceanii, avem anumite viziuni si intrebari si fata de unii colegi de guvernare, uneori din aceleasi motive, uneori din altele, tot atat de punctulae ca si cele fata de Z. Greceanii...

...Credeti ca, in viziunea oamenilor care ne-au votat, prevaleaza realismul functional, sau ca au uitat ce s-a intamplat? Ori ei nu stiu ce inseamna alegeri anticipate si nici noi nu stim, ba nici nu stim ce inseamna a crea o anumita imagine (negativa- red. V.L.) despre PL?"

1 comment:

Ady said...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com