Friday, August 8, 2008

GEORGIA ON MY MIND !!!

Am cateva secunde la dispozitie si nu pot, chiar daca cu o intarziere, sa nu scriu ceva despre Georgia, unde am stat un an, pentru a solutiona conflictul georgiano-sud osetin, Georgia, unde lasat prieteni si unde am lasat o parte din inima mea. Sunt un om care crede in relatii bune cu multe state, inclusiv cu Federatia Rusa, dar si altii, acum insa nu Rusia face ceea ce vrea, nu ce trebui... Asa ca Georgia capteaza toata atentia si simpatia mea.

Cred ca urmarim cu totii ce se inatmpla in Georgia, asa ca nu este nevoie de multe informatii. Nu de asta scriu acest post, dar pentru ca sunt cu gandurile acolo, iar cu ochii aici.

Deci, totusi, cateva momente, scurt - care apar in razboul de dezinformare impotriva Georgiei:

1. TAB/BTR georgian distrus de osetini ieri, in schimburile de focuri cu asa-nuimitele forte georgiene, apartinea de fapt Fortelor de Mentinere a Pacii georgiene, deci care se aflau acolo de multa vreme si iesau constant in patrulare... adica, nu trupelor de infanterie care cica "atacau" Osetia de Sud. Adica, atacul era cam fabricat, desi schimburiel de focuri au fost aprige si se apropiau fortele terestre si un deznodamant, cine stie care...

2. Fara indoiala Georgia a decis, IN FINE, sa trimta trupe in Osteia.

3. Georgia a fost bombardata doua zile in sir de pe teritoriul Federatiei Ruse... ASA E!!!

4. Ieri seara georgienii au oprit unilateral focul si intre 18.00-24.00 si le-au propus osetinilor negocieri, daca opresc bombardamentele. Bombardamentele satelor georgienie au continuat...
- Avioanele rusesti au bombardat oraselul Gori si satele din apropiere, pasnice...
- Aproape de ora 24.00 georgienii au ripostat si au declarat ca vor reinstala ordinea constitutionala. Imediat au fost acuzati de tradare de rusi si osetini, oare nu petru ca abea asteptau sa-i declare pe georgieni culpabili (vezi de ce nu opreau focul...)?

ASA E!

SA NE INFORMAM SI GANDIM !

Daca vreti inca cateva randuri mai piparate si nedeontologice, dar cred (cu rima) logice, cititi la Read More aici:

Si acum cateva randuri de "directe" si "rele" cu georgieni si oarecum "moldoveni" - e razboi si Georgia din tot timpul avea optiunea aceasta. DIN TOT TIMPUL a existat SI un plan militar la ei!

Georgia, fara indoiala, vroia sa-si restabileasca teritoriul! Georgia e un stat! Rusia nu si-a permis o asemenea umilinta, nu-i asa? Nu o sustin nicicum, mai cu seama ca fiind o autocratie, a omorat la stanga si dreapta, furand cecenii noptile din case - autocratiile sunt barbare! Dar statul e stat, cel putin acolo! Teoriile celor care spun ca nu mai poate exista un stat-natiune sunt teoreme depasite de realitati, noi nu suntem in Europa. Noi suntem in zona unde Rusia stie ca ea este un stat si toti ceilalti trebuie sa fie sub mana ei. E un lucru obiectiv si nu tine de teorii, tine de realitati! Georgia este un stat tanar, dar si ea vrea sa-si restabileasca teritoriul, care i-a fost sustras chiar de o autocratie, aceeiasi autocratie, de altfel...

Georgia vroia din tot timpul sa invinga - dar ce om intreg la cap ar afirma ca nu exista asemenea stat, orice stat, care sa nu vrea sa invinga!!!???

Cine vrea sa piarda?!
Cine vrea sa fie umilit?!
Cine vrea sa fie atacat si sa nu sa se apere?!
Cine vrea sa fie lipsit de toate si sa mai si plece capul, ca sabia, dupa cum se stie...?!
Cine vrea sa fie un pierdant ordinar?!

Cei care n-au demnitate, n-au neam si isi schimba "pozitia" ca o ... Stiti voi!

Georgia, Domnilor, nu este o partenera, ea este un partener!!!

Ea, anume ea, este respectata! In Georgia nu trebuie sa ai sau sa nu ai incredere, cu ea totul e clar. Asa a fost clar si cu statele baltice. Cine varsa sange pentru neam este respectat, cine lupta pentru libertate este respectat! Librtate=Respect!

Georgia, iti va fi greu, poate iti va fi extraordinar de greu, poate lucrurile nu vor merge asa cum ai planificat sau, asa cum iti este obiceiul, ai decis emotiv dar ferm, dar Georgia - pentru VERTICALITATE si dorinta de a fi LIBERA primesti tot RESPECTUL meu! Si stiu ca nu doar al meu!

Te urmarim Georgia!

Dumnezeu sa te ajute!!!.

No comments: